Live Football Match Experience: FC Bayern Munchen in Singapore

International Champions Cup Singapore: FC Bayern vs FC Internazionale

If you know me for a long time, you must know that I love football. My favorite football team is Arsenal, I bet you know that. But, not many people know that my second favorite football team is FC Bayern Munchen. My love for FC Bayern grow because the team is from Germany, which I always wanted to visit. I also support Germany National Football Team in particular, so since that FC Bayern players are mostly German, so yeah.

I was so excited when I know that FC Bayern will come to Asia for their pre-season tour. My first option wasn’t to watch FC Bayern, but Arsenal in Shanghai. But since I just come back from Beijing months before, I think it would be a waste to spend another money to go that far, also I don’t have so many work leave to use. I then decided to go to Singapore for FC Bayern.

Continue reading

Advertisements

Crossed It Off From the Bucket List: Great Wall of China (Badaling Section)

Great Wall Badaling 3

I remember when I was an elementary student, I used to see a poster of seven wonders of the world in my class every day. I also got to see the picture of it on my textbooks. Years later, I visited one of the place in the list, Great Wall of China. I never really want to visit Great Wall of China. Frankly speaking I want to visit Colosseum first, then complete my seven wonders of the worlds list. But unexpectedly I went to Beijing, so I could not missed the Great Wall!

Before I came to Beijing, I did some research about the Great Wall of China. From what I read in the internet, most people suggest to come to Mutianyu section, because it less crowded compare to Badaling section, even tough Mutianyu is farther and quite difficult to reach. But my friend who live in Beijing said that it is better to go to Badaling section, because it is the most preserved section and the view was also better. She also agree to accompanied me, so as I don’t want to get lost, I chose to go to the Badaling section.

Continue reading

Crossed It Off From the Bucket List: Seoul World Cup Stadium

12670075_10153851193389898_957944351186510128_n

Saya inget banget pertama kali saya menonton bola, yaitu saat Piala Dunia 2002. Saat itu saya masih kelas 4 SD dan setiap pulang sekolah anteng depan TV nonton bola. Waktu itu, karena venue Piala Dunia di Jepang dan Korea Selatan, jadi waktu pertandingannya tuh masih sore-sore gitu, pas lah sama jam pulang sekolah. Saya inget banget tim yang saya dukung itu tim Jerman. The one and only reason is Miroslav Klose!

Fast forward ke 2016, saya yang what-so-called football fanatic, pun berkesempatan berkunjung ke Korea Selatan. Saya langsung inget dong kalau negara ini pernah jadi tuan rumah perhelatan sepak bola terbesar dan juga pertandingan-pertandingan di negara ini lah yang membuat saya jadi suka sepak bola. Berkunjung ke Seoul World Cup Stadium akhirnya saya masukkan ke dalam itinerary saya di Seoul.

Continue reading

Tokyo Disneysea: The Happiest Place on Earth

Disneysea ticket

‘The Happiest Place on Earth’ memang cocok banget dijadikan tagline dari Disney Resort, baik untuk Disneyland atau Disneysea. Saat saya ke Jepang Oktober lalu, saya juga menyempatkan diri ke what-so-called the happiest place ini. Di Tokyo sendiri, ada Disneyland dan Disneysea, tapi saya lebih memilih untuk berkunjung ke Disneysea. Kenapa? Karena Disneysea hanya ada satu di dunia, yaitu di Jepang saja. Sedangkan Disneyland itu ada beberapa negara seperti Amerika Serikat dan Perancis. Selain itu, saya juga sudah pernah main-main ke Hongkong Disneyland dan kata orang-orang, Disneyland hampir mirip-mirip kok di seluruh dunia.

Hari kedua saya di Tokyo, kami pun memutuskan untuk berangkat ke Disneysea. Dari apartemen kami di Shinjuku, kami harus menaiki kereta ke Maihama Station, namun sebelumnya harus transit di Tokyo Station. Maihama Station sendiri merupakan gate dari Tokyo Disney Resort yang menyambungkan Tokyo Disneyland, Tokyo Disneysea, dan area perhotelan disekitarnya. Untuk menuju Tokyo Disneysea, saya harus menaiki kereta khusus yang bertemakan Disney dan membayar sekitar ¥250. Sebenarnya jaraknya dekat, tapi ya udah kan gemes tuh naik kereta ala ala Disney yang kebetulan waktu itu temanya lagi halloween dan didominasi warna oranye.

Continue reading

Crossed It Off From the Bucketlist: Wizarding World of Harry Potter (USJ)

Hogsmeade

If you know me well, then you’ll know that I’m a Potterhead. I love Harry Potter. The books, the movies, and everything. So when the Wizarding World of Harry Potter open first, back in 2010 in Orlando, USA, I really wanna go there. Tapi apalah daya, saya yang hanya seonggok pengangguran ini ga mampu ke Amerika. And then, in 2014, Universal Studio Japan announced that they’re going to open Wizarding World of Harry Potter there. So, when I issued my flight ticket to Japan, I immediately chose Osaka (instead going straight to Tokyo) because USJ is in Osaka.

When I arrived in Kansai International Airport in Osaka, I just can’t handle my excitement. Apalagi pas ngeliat banner Wizarding World of Harry Potter gede banget di bandara, saya langsung foto-foto lah! Too bad, I arrived late in the morning, sekitar jam 10an gitu, jadi kalau mau langsung ke USJ sayang aja gitu karena udah telat. Akhirnya hari pertama saya sampai di Osaka, saya dan teman-teman memutuskan untuk keliling Osaka aja dengan membeli Amazing Osaka Pass seharga ¥ 2,300 untuk sehari dan bisa digunakan sebagai pass transportasi dan juga free admission ke beberapa objek wisata terkenal di Osaka.

Continue reading